Legénybúcsú vitorlással, ne felejtsünk el vigyázni magunkra a bulikon is!

Legénybúcsú vitorlással, ne felejtsünk el vigyázni magunkra a bulikon is!

A legénybúcsú Balaton mellett az igazi, szokták mondani. Itt minden megvan, ami egy jó éjszakához kell. Minden feltétel adott, hogy egy utolsót szórakozzunk a haverokkal, mielőtt még bekötik a fejünket.

A magyar tenger menti városok, falvak ideálisak ahhoz, hogy egy jót bulizzunk a nyári időszakban. A legénybúcsúk igen kedvelt helyszíne, mert rengeteg szálloda, apartman, vendéglátó egység várja az ide látogatókat, így a szállásfoglalás viszonylag egyszerű. A téli szezonnal ellentétben nyáron rengeteg a program, fesztivál a tó körül, amelyek a legénybúcsúknak tökéletes színhelyei lehetnek.

A Balaton Sound az egyik legnépszerűbb esemény, de azoknak a társaságoknak, akik nem egy fesztiválon ünnepelnék a barátjuk házasságát, rengeteg szórakozóhely áll a rendelkezésükre. Siófok a legnépszerűbb szórakozó negyed a Balaton partján, sok bulihellyel, étteremmel és rengeteg programmal várja a nyaralókat és a bulizni vágyókat.

Strandolás, ivás, szórakozás. Minden feltétel adott egy kellemes nyári legénybúcsú Balaton melletti megtartásához. Akik pedig ennél többre vágynak, annak a színes programok mellett olyan lehetőségek állnak a rendelkezésére, mint a vitorlásozás.

legénybúcsú Balaton
legénybúcsú Balaton

Vannak olyan rendezvényszervezők Siófokon, akik nem csak születésnapok, céges csapatépítők és nagyobb rendezvények lebonyolítását vállalják, hanem lány és legénybúcsúkat is vállalnak. Több opciót kínálnak a pasis estére, különböző időintervallumokra lehet vitorlást bérelni kapitánnyal együtt, vagy ha valakinek a társaságban van jogosítványa vitorlásra, akkor ő is vezetheti azt.

A kifejezetten legénybúcsúkra készített ajánlatban van korlátlan italfogyasztás, hajókázás, és még belépőt is adnak a város legjobb bulijaiba.

Egy teljes csomagot kaphatnak az érdeklődők, akik akár a Balaton közepén élvezhetik a vizet egy vitorlásról beugrálva, sörözhetnek a tavon, majd az estét méltón zárhatják egy felejthetetlen bulival.

Napjainkban még mindig a legnépszerűbb legénybúcsú helyszín a főváros, pedig sokkal olcsóbban, sokkal emlékezetesebb napot tölthetünk el a barátaink társaságában, ha hajlandóak vagyunk elszakadni a legénybúcsús kliséktől és az értelmetlen kocsmatúráktól.

Akár egész napra miénk lehet egy vitorlás, a jó hangulat pedig garantált egy ilyen helyen.

Az egyetlen problémás tényező az időjárás lehet, ami könnyedén gátat szabhat a felhőtlen szórakozásnak, ám ahol láttam a programokat, ott garanciát vállalnak arra is, hogyha rossz idő van. A rossz idő esetén egy, csak a mi részünkre fenntartott várban folytathatjuk az ünneplést, vagy vissza is adják a pénzt, ha más program után néznénk. Hiszen itt sokkal törődőbbek és rugalmasabbak, valóban a minőségi szórakozást tartják szem előtt és nem azt, hogy lehúzzák az embert, ahogyan csak lehet.

Hogyha többnapos kiruccanást tervezünk a haverokkal, akkor az utolsó napra, az addigi programok mintegy megkoronázásaképpen ajánlott ez a kis hajóutazás.

A legénybúcsú olyan esemény, amire még sokáig emlékezni fog a társaság, így olyan programot ajánlott keresni, ami több a céltalan lerészegedésnél és a mindennapos kocsmatúránál. Ráadásul a fővárossal ellentétben az ilyen vitorlásozással egybekötött bulizások, korlátlan alkoholfogyasztással együtt is sokkal olcsóbbak, mint egy kiadós kocsmatúra a belváros szívében.

Érdemes tehát átgondolnunk a szervezéskor, hogy a kiválasztott program ár-érték arányban megéri-e, és ha nem, akkor ne féljünk valami újat kipróbálni. Egy egész napo vitorlás-kalandot kaphatunk akár egy éjszakai szállás átráért, csak figyelnünk kell, hogy a jó helyen kérjünk ajánlatot. Nem kell minden legénybúcsúnak ugyanolyannak lennie. A vőlegény is örülni fog, hogyha egy kicsit más lesz a számára szervezett party, mint a többieké.

Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy hiába van legénybúcsú, nem vagyunk sérthetetlenek, egy sérülés pedig elronthatja a legjobban megszervezett éjszakát is. A programok során is figyeljetek egymásra, bármennyire is illuminált állapotban is legyetek, mert egy kellemes hajókázásnak is lehet rossz vége, ahogyan az esti buliban is össze lehet szedni komoly sérüléseket.

A kórházban sokat találkozni ilyen esetekkel, akik a legénybúcsún kicsit többet ittak a kelleténél, és valami egészen csúnya sérüléssel végezték. Érdemes tudni a határainkat, hogy a bulinak ne a detoxban legyen folytatása.

Legyen szó egy fővárosi kocsmatúráról, vagy egy balatoni hajókázásról, mindig figyeljünk a saját és a társaink épségére!