A hétköznapi hősök

A hétköznapi hősök

A tegnapi nap a legbizarrabb napjaim közé tartozott. Sose gondoltam volna, hogy a párommal a munkánkat mindketten egy kórházból fogjuk végezni, ám ez tegnap sikerült. A hat éves gyermekünk, az első napján az iskolában, összeszedett egy fertőzést és annyira rosszul lett délutánra, hogy be kellett mennünk a legközelebbi kórházba, amilyen gyorsan csak lehetett. Még jó, hogy kéznél volt a céges autó, persze nem magán célra használjuk, de ez vészhelyzet volt.

Én még a felével sem voltam kész a munkámnak, még szerencse, hogy blogot írok, így elég volt csak a laptopomat magammal vinnem, meg a koncentrációmat, ez volt a nehezebb feladat ebben a helyzetben. A páromnak korántsem volt ekkora szerencséje, hiszen éppen problémák merültek fel a cégénél a céges autók flottakezelésével kapcsolatban. Nem elég, hogy ideges volt a gyerek miatt, még ez is most dőlt be. Kiderült, hogy az előző flottakezeléssel foglalkozó cég, amellyel szerződésben álltak pénzt nyúlt le tőlük. Még szerencse, hogy az egyik barátja ajánlott neki egy oldalt. Ő is ezt a céget alkalmazza, bizalommal ajánlotta. Így délután, a kórház közepén kellett utánanézni az ajánlott oldalnak és megszervezni az átváltást. A weboldal könnyen átlátható, mindent korrektül elmagyaráznak, könnyű volt velük felvenni a kapcsolatot, de azért utána kellett nézni több másik oldanak is. Végül a barátjának lett igaza, mert nekünk is a Flottauto vált a legszimpatikusabbá. Kis- és középvállakozások az ügyfeleik, kedvező csomagokat ajánlanak, jó véleménnyel van róluk mindenki, nem elhanyagolhatóan a legjobb barátja is, akivel amúgy is mindent megbeszélnek. A férjem felvázolta a cégnek az autók körüli gondokat és azonnal teljes körű megoldást biztosított a flottakezelő a számára, ajánlatokat is tett neki a legkedvezőbb csomagjaikról és igyekezett a lehető leggyorsabban intézkedni.

A problémák tisztulni látszottak, ám ekkor szólt az orvos, hogy bent tartja a gyereket éjszakára. Itt már úgy tűnt megőrülünk az idegességtől. Az egészség, az egészséges életmód számunkra létkérdés, nem engedhetjük meg magunknak, hogy betegek legyünk és ennek érdekében igyekszünk minden lehetőt elkövetni, beleértve természetesen a gyerkőc egészségét is. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lettünk soha náthásak, na de egy fertőzés, ráadásul az iskolában?

Jól indul a szeptember, egyből kereshetünk új iskolát, hiszen ez megengedhetetlen. Az osztályfőnök értesített, hogy több anyuka is jelezte, hogy hasonló problémával került kórházba több gyerek is. Bár ez is olyan könnyen menne, ahogyan a férjem flottakezelője elintézett mindent. Persze ez is most jött, természetesen mindig minden egyben és a legrosszabbkor.

Bent aludtunk a kislányunkkal a kórházban, de ’hálistennek a reggeli vizsgálat során az orvos már bizakodó volt és utána haza is mehettünk. A párom immár boldogan indulhatott be a munkahelyére, hiszen se a kicsi miatt nem kellett aggódnia, se a céges autók ügye miatt, mert azt az új flottakezelő cég a kezébe vette. Már nekem sem kellett aggódnom tovább. Az otthon nyugalma jó hatással volt rám is és a kislányomra is, meg persze az is levette a vállamról a súlyt, hogy a céges autó mizéria is megoldódott.

Végül a napunk hőse az orvos és a flottakezelő lett.

Levezetésképpen felhívtam anyukámat, hogy beszámoljak neki a bizarr napunkról és még csak a kórház szóig jutottam, amikor egyből letette a telefont azzal, hogy fél óra és itt is van. Hozott nekünk gyógyteát és persze a nagyanyu szeretetét, ami azért ilyenkor elengedhetetlen. Nekem sem volt rossz, hogy itt van velem, így legalább elmesélhettem neki mindent. Az iskola ügyet is gyorsan megoldottuk, mert végül átviszem a lányom abba a suliba, ahol én is kezdtem. Elmondtam anyukámnak, hogy a férjem is milyen lehetetlen helyzetbe került a tegnapi nap folyamán. Erre is egyből tudott reagálni, merthogy a barátnője férje, aki azért már régi motoros, szintén belefutott egy hasonszőrű helyzetbe. Meglepetésemre részletesen beszámolt a Flottautoról és mindenképpen ezt ajánlotta a páromnak. Elmondtam neki, hogy ne is aggódjon, mert mi is őket találtuk meg. Az autós ügyek biztos kézbe kerültek. Anyukám vigyázott a kislányomra, én pedig végre nyugovóra térhettem és két nap után alhattam végre egy pár órát nyugodtan.