A kórházban a napelem pályázat magánszemélyeknek is simán szóba kerülhet

A kórházban a napelem pályázat magánszemélyeknek is simán szóba kerülhet

Anyukámat már egy jó ideje kórházban ápolják. Sajnos olyan egészségügyi gondjai vannak, amik állandó ápolást, folyamatos kezelést igényelnek, erre viszont sem én, sem a testvéreim nem vagyunk se felkészülve, se képesítve, így tehát marad az állandó kezelés. Szegény próbálja pozitív gondolkodással átvészelni a napokat, de látszik rajta, hogy megviselt, letudná már ezt az egészet. Az ápolóit már névről ismerjük, jóban is vagyunk néhánnyal, hiszen annyiszor látogatjuk meg, amennyiszer csak lehetséges. Ennek azon túl, hogy a jó viszonyra való tekintettel anyukánkkal lényegesen figyelmesebbek, másrészt olyan információk is előkerülnek a beszélgetések során, mint a napelem pályázat magánszemélyeknek, és hasonló praktikus dolgok.

Egyszer, mikor látogatóba mentünk a nejemmel, pont ott volt az egyik kedvenc ápolónk nála. Alapból elég jó kórházat sikerült kifogni, mindösszesen egy szobatársa van anyunak, akivel hamar összebarátkoztak, így legalább nem hallgatással és unatkozással telnek a napjai. Szóval ott volt az ápoló, és anyuval beszélgettek elmélyülten, mikor megérkeztünk. Becsatlakoztunk a diskurzusba, és nagyon kellemes látogatás kerekedett a végén. Újságoltam anyunak, hogy napelem rendszert szeretnénk építtetni a házunkra, mert azzal hosszú távon nagyon sokat tudnánk spórolni a költségeinken. Persze tudtuk, hogy a mi tárcánknak kicsit vastag befektetésről van szó, de úgy voltunk vele, hogy ráfordítás nélkül nem fogjuk megúszni. Na, itt csatlakozott be az ápoló, aki elújságolta, hogy a férje pályázatfigyeléssel, pályázatok írásával foglalkozik, és a napelem pályázat magánszemélyeknek az egyik kedvenc témája. Igazából ő maga nem foglalkozott még soha ilyesmivel, egyszerűen csak szakmai érdeklődést mutat iránta, viszont van egy olyan oldal, ahol ezzel kapcsolatban egy csomó információ le van írva, össze van foglalva, és még árajánlatot is lehet kérni az üzemeltető cégtől.

Erre rögtön felfigyeltünk, mivel egy ilyen pályázattal akár a költségeink jelentős részét is vissza tudnánk nyerni, ami óriási segítség lenne. Persze annak a tudatában voltunk, hogy semmiképpen nem ússzuk meg a nagyobb ráfordítást, de ha arra is van esély, hogy a jó részét visszakapjuk, akkor már dupla annyira megérné a befektetés. Így sokkal hamarabb visszajönne az az összeg, amit ténylegesen rá kell fordítanunk. Így is a napunk jelentős részét házon kívül töltjük, bőven lenne alkalma a rendszernek megdolgozni a magáét. az lenne a legjobb, ha hónap végén tényleg nullás, vagy csak minimális számlákat kapnánk. A napelem pályázat magánszemélyeknek egy olyan lehetőség, amivel mindenképpen élni akartunk, nem hagyhattuk, hogy elússzon!

napelem pályázat magánszemélyeknek

Otthon aztán fel is kerestük a nekünk ajánlott oldalt, és igyekeztünk minél hamarabb a magunkévá tenni minden létező információt, ami csak elérhető. Számoltunk, becsültünk, és végül arra jutottunk, hogy mindenképpen érdemes minél hamarabb belevágni, hogy mihamarabb elkezdhessünk lefaragni a költségeinkből. Kértünk árajánlatot az oldalról, igyekezvén megadni minden adatot, amire csak szükség volt ahhoz, hogy előzetes becslést tudjanak végezni. Már másnap kaptuk is a hívást, és nem sokkal később a szakember is felkeresett minket. Az általuk becsült összeg nagyon közel állt ahhoz, amit mi elsőre elképzeltünk, szóval mihamarabbi helyszíni felmérést és tényleges árajánlatot kértünk. Igazán profi cég lévén erre is hamarosan sor került. Az pedig külön jó, hogy a pályázatban is rengeteget tudnak majd segíteni.

Mikor legközelebb mentünk anyuhoz, ismét az az ápoló volt nála. Elejét véve mindennek gyorsan meg is kérdeztük tőle, hogy a párja vállalná-e a mi ügyünk intézését. Ha már a napelem pályázat magánszemélyeknek a kedvence, akkor itt az alkalom, most kipróbálhatja magát. Telefonszámot cseréltünk, és még aznap este felhívott az illető, hogy persze, örömmel vállal minket. Úgyhogy most már csak várnunk kell amíg ránk kerül a sor, és kivitelezik a mi napelem rendszerünket is, a pályázatban pedig erősen bízom, mert ha eddig ilyen szerencsésen alakultak a dolgok, akkor miért pont most ütne be valami?