Kórház mellé költöztünk, közel a munkahelyem

Kórház mellé költöztünk, közel a munkahelyem

Ápolónőként az életem része a törődés. Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, nekem nem teher a munkám, a betegeinket is tisztelem, szeretem, igyekszem mindenkivel kedvesen, közvetlenül viselkedni, mert tudom, hogy szörnyű dolog kórházban feküdni. A bent fekvő betegeknek arra van szüksége, hogy kicsit otthonosabban érezzék magukat, jó kedvük legyen, nevessenek, legyenek vidámak, amikor csak lehet. Én pedig megpróbálok ebben a szellemben dolgozni és úgy hozzáállni dolgokhoz, hogy ne lássák rajtam az esetleges fáradságot, megtörtséget. Az elmúlt időszak az életemben kifejezetten stresszes volt, hisz költöztünk és munkahelyet is kellett váltanom emiatt. Egy másik kórház alkalmazottja lettem, egy olyan kórházé, ami mellett ott áll a ház, amiben az új lakásunk volt. Az otthon közelsége megnyugtat munka alatt, hisz bármi fontos elintéznivalóm van, csak átmegyek a szomszéd épületbe és már meg is oldom a dolgot. Talán emiatt is érzem még jobban magam az új egészségügyi intézményben, ahol most vagyok. Ezt a betegek is érzik, mert még pozitívabban állnak hozzám, mint az előző helyen. A lakásvásárlás kálváriája azonban éppen hogy csak leült bennem, nehéz időszakon vagyok túl, az biztos.

Az előző lakásomat azért adtam el, mert a vőlegényemmel nagyobb közös lakást szerettünk volna, ő is eladta a saját garzonját emiatt. Sok oldalon hirdettük a lakásainkat, de csupán egy volt az, amelyikkel teljesen meg voltunk elégedve és ahol végül a vevők is megtaláltak minket. Ez az oldal nem más, mint a Nextapró. Szerintem róluk nem sokan hallottak eddig, ami nagy kár, mert egy igazán precíz felépítésű, egyszerűen átlátható oldalról van szó, amit mindenki könnyedén tud kezelni. Én is, aki eddig sosem hirdetett semmit az interneten, pikk-pakk átláttam a dolgokat. Regisztráció nélkül is lehetséges náluk a hirdetésfeladás, ami nagyon jó, mert sok oldalon rengeteg időt elvesz a felesleges adatok kitöltögetése, sőt, olyan oldal is van, ahol kötelező megadni az embernek a bankszámlaszámát, ami azért mondjuk ki, nem épp fair dolog. A Nextapró ehelyett megkönnyíti a hirdető életét, csak a legfontosabb dolgokat kell magunktól kitölteni, minden mást lehetőségként feldob és csak be kell jelölgetni, ami releváns az eladni kívánt dolog szempontjából. Ha a hirdető részletesebb leírást is szeretne, természetesen azt is megteheti, mivel 3000 karakter terjedelemben még lehet írni külön is. Sok képet is fel lehet tölteni, ami megkönnyíti a leendő vásárló döntését. Mi nagyon egyszerűnek találtuk az oldal kezelhetőségét, pikk-pakk készen voltunk a feladással. Az érdeklődök az Nextaprón keresztül vették fel velünk a kapcsolatot, mert ott ez is lehetséges. Az embernek nem kell a privát e-mail címét és telefonszámát vadidegeneknek megmutatni, remek lehetőség ez az oldalon keresztül való kapcsolattartás.

A vásárlói oldalon lenni is nagyon jó, hiszen ott is ilyen zökkenőmentesen mennek a dolgok. Az eladó lakás ára az egyik legfontosabb tényező mindenkinél és az oldalon be lehet állítani, az ember milyen árkategóriában keres új otthont. A pontos helyet is ki lehet jelölni, ezzel jól leszűkítve a kört. Az így kiadott lakások tehát mind olyanok, amik szóba jöhetnek. Az ingatlanokat hirdetők, akikkel mi felvettük a kapcsolatot, mind nagyon korrektek és rendesek voltak. Mikor elmentünk megnézni a lakásokat, pont olyanok voltak, mint a Nextaprós képeken és leírásban. Végül az egyik ilyen lakás is lett a befutó, amivel mindketten nagyon jól jártunk. A mi két lakásunkat is ezen az oldalon keresztül sikerült eladnunk viszonylag hamar, igen jó áron.

De akkor mi is volt olyan kiborító a költözésben, ha ez eladás és a vétel ilyen királyul ment? Hát maga a költözés! A pakolás, takarítás, csomagolás, költöztető hívása, kipakolás, rendrakás, bútorvásárlás. Szerencsére a párommal, Krisztiánnal nem veszekedtünk a költözés alatt, hanem mindenben segítettünk a másiknak. Nagy lépés volt ez mindkettőnk számára, most először költöztünk és ez a macera megterhelte a lelkünket, szervezetünket, de ott voltunk végig egymásnak szerencsére.

Az új lakással amúgy én jártam ugye a legjobban, hisz én csak felkelek és átsétálok a szomszédba, de azért Krisztián munkahelye sincs messze hála az égnek. Kiegyensúlyozottabb is vagyok ezen a munkahelyen most, hisz nem kell ingáznom, mint korábban. Az itt lévő betegekkel ezért még kedvesebb tudok lenni, hisz nem vagyok fáradt, kialvatlan, nyúzott. Mindezt a Nextaprónak köszönhetem, anélkül nem tudom milyen lakást találtunk volna, ezt a tökéleteset biztos nem. Hála nekik most már még jobban érzem magam a bőrömben és végre életem szerelmével is együtt élhetek!