A titkos adományozó és az új gumiabroncsok

A titkos adományozó és az új gumiabroncsok

Az egészségügyben sok problémát okoz a betegek ellátáshoz való juttatása, vagyis a betegszállítás. A szakma rendkívül leterhelt, kevés a megfelelő jármű, amik így is annyira igénybe vannak véve, hogy nehezen tudják ellátni a feladatukat. Szerencsére érik meglepetések a szakmabelieket, így nagyon megörültek egy adományozónak, aki tíz jármű teljes gumiabroncs állományának cseréjét ajánlotta fel. Személyes indíttatásból jött a felajánlás, mert nemrégiben az ő családjának is szüksége volt ilyen szolgáltatásra, de problémák voltak a kiérkező autóval, ugyanis defektet kapott. Ekkor állapította meg, hogy milyen szörnyű állapotban vannak a kerekek, úgyhogy elkezdett utánanézni, hogy honnan lehetne beszerezni nagyobb mennyiségben gumiabroncsokat, ráadásul az is szempont volt, hogy kiszállítsák, mert ilyen mennyiséget senki se tud elhozni. Találtak is egy ilyen céget, ami minden feltételnek megfelelt, úgyhogy elkezdték böngészni az oldalt. Több fajta gumiabroncs is volt, úgyhogy eltartott egy darabig, amíg a különböző típusú járművekhez kiválasztották a megfelelő abroncsokat, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyet rendelünk. Ezeknél a betegszállító autóknál nagyon sokat számít az igénybevétel, a bordázottság, és a sebesség index, ami azt jelöli, hogy az adott gumiabronccsal mekkora a megengedett maximum sebesség.

Ezekre mind fény derült a honlapon, ugyanis van egy teljes rész, amiben minden fontos tudnivalót leírtak, ami a kiválasztáshoz szükségeltetik. Mivel speciális használatú járművekről van szó, ezért fokozott odafigyeléssel nézték végig a listát, mire megtalálták az összes gumiabroncsot. Ezeket a webshopon keresztül lehet megrendelni, amit először egy előfoglalás során félretesznek, majd, ha a vevőt nem érik el, illetve nem jelentkezik, akkor visszaszállítják, ám ebben az esetben – természetesen – jelentkezett érte az adományozó, amivel tényleg valósággá vált a jó cselekedet.

Mivel nagy mennyiségű rendelésről volt szó, több, mint egy hetet kellett várni a szállításra, de gond nélkül érkeztek meg a telephelyre, ahol az autók már várták a cserét. Miután egy önkéntes szerelő gárda felrakta a vadonatúj abroncsokat, mentek néhány próbakört, amelyek után megállapították, hogy minőségi különbség van a régi és az új között. Ezek egyébként téli szettek voltak, de a nagy sikernek köszönhetően az adományozó felajánlotta, hogy a nyári szezonra is beszerzi a megfelelő gumikat, nehogy tönkremenjenek az újak a nagy melegben.

Én mindezek után néhány héttel érkeztem a helyszínre, mert miután hallottam erről az esetről, fel akartam keresni a betegszállítókat, hogy elmondják ezt a történetet, akik nem csak az elejétől a végéig elmesélték a sztorit, hanem meg is mutatták a járműveket, amik azóta nagyobb biztonsággal hozzák-viszik az arra rászorulókat, ezzel is felgyorsítva az ellátást. A beszélgetés végén azért rákérdeztem erre a bizonyos honlapra, mert kíváncsi voltam, hogy hol van ilyen nagy választék, illetve házhoz szállítási opció, mert lenne néhány kedves barátom, akiknek ajánlanám ezt a lehetőséget, mivel mindig arra hivatkoznak – ha abroncs cseréről van szó -, hogy nekik erre nincs idejük, meg nem tudnak elmenni érte, ám így már nem lehet kifogásuk. Leginkább a saját érdekük is, hiszen a biztonságos közlekedés több figyelmet érdemelne, különben még a végén egy betegszállítóban találja magát az ember. Előzzük meg a bajt!