Műanyag ablak szellőzéssel az egészségesebb levegőért

Műanyag ablak szellőzéssel az egészségesebb levegőért

Nem volt felhőtlen az öröm az ablakcserével…

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer pont engem fog érinteni az a probléma, amiről most írok nektek. Hogy megértsétek a tényállást, tudnotok kell rólam, hogy tisztaságmániás vagyok. A koronavírus még a kanyarban sem volt, mikor én már rég csak zsebkendővel voltam hajlandó megérinteni az ajtókilincseket. Otthon is mindent tisztára súrolok, pucolok. Nálam szó szerint ragyog minden, akár még a földről is lehetne enni! Akkora a tisztaság. Egy nagy fájdalmam maradt még otthon, hogy a régi ablakaink nagyon huzatosak voltak. Ezért telente egyrészről úgy éreztem, az utcát fűtjük csak, másrészről pedig majd’ megfagytam az egyébként fűtött lakásban. Ezért spórolni kezdtem, és idén végre sort keríthettem az ablakcserére.

A muanyagablakom.hu weboldalon találtam rá a megoldásra

Szép új, jól szigetelő műanyag ablakokat sikerült beszereltetnem, amelyek tényleg nagyszerűen bent tartották a hőt. Csakhogy viszonylag hamar azzal kellett szembesülnöm, hogy a mennyezeti sötét sarkok elkezdtek penészesedni. Teljesen kétségbe estem, hiszen a penész azon túl, hogy nem néz ki túl jól a falon, nem éppen egy egészséges jelenség… Így aztán nagyon gyorsan elkezdtem utána nézni, hogyan tudnék segíteni ezen a problémán. hathatós segítséget végül a muanyagablakom.hu weboldalon találtam, és nem is lehetnék hálásabb az oldalon olvasott infókért. A weboldalon talált információk megerősítettek abban, hogy ami velem történik, nem egyedi eset. Meglepő, de sokszor olyannyira jól működnek a hőszigetelő műanyag ablakok, hogy akár visszájára is fordíthatják az előúnyüket.

Bizony, nem én vagyok az egyetlen, akit ez a probléma érinthet. Ugyanis, ahogyan a weboldalon is olvashattam, a műanyag ablakok szellőzése nem tökéletes. Sokszor előfordulhat, hogy ha nem szellőztetünk elégszer, akkor olyannyira megreked bent a levegő, hogy az egészségtelenné válik. Mármint nem azért, mert megreked a levegő, hanem azért, mert ha nincs hőkiegyenlítődés, és a kinti levegő jóval hűvösebb, mint a benti, az bizony problémákhoz vezethet. Gyakorlatilag ugyanaz történik a szoba falaival, mint amikor folpakba csomagolsz egy szendvicset. Egy idő után a hő kicsapódik a falakra, azok pedig nedvesedni kezdenek, majd megjelenik a penész is. Pontosan ugyanez történt velem is, de mit tehetek azért, hogy egészségesebb legyen a szobám levegője és eltűnjön a csúnya penész folt a falról?

Figyelem, szakember kerestetik!

Nos, először nagyon megijedtem, amikor a muanyagablakom.hu weboldalon olvastam a szellőzővel ellátott ablakokról. Ez a megoldás tulajdonképpen azt jelenti, hogy az ablak tartalmaz egy szellőző rendszert, amely beállítja a megfelelő hőmérsékletet a szobában. Érzékeli a kinti és a benti levegő hőmérsékletét is, ezáltal el tudja dönteni, mikor engedjen be levegőt, mi az optimális páratartalom a szobában. Ez persze fantasztikusan hangzik, de elég ijesztő is. Rögtön ugyanis azt vizionáltam, hogy gyakorlatilag minden pénz, amit a nyílászárók cseréjére fordítottam, ugrott. Mintha szó szerint csak kihajítottam volna az ablakon. Szerencsére azonban nem erről van szó, a szellőztetés utólag is beszerelhető az ablakokba. Ehhez azonban érdemes megfelelő szakembereket is találni, akik vigyáznak a már felszerelt ablakaid épségére is. Nos, én most épp ezt fogom tenni, úgyhogy drukkoljatok, hogy megtaláljam a megfelelő mesterembert mindehhez! Viszlát penész!