Egy betegem adott tippet a cégalapításhoz

Egy betegem adott tippet a cégalapításhoz

Az egészségügyben dolgozni sokszor nem a legjobb, de legalább elmondhatom magamról, hogy sokféle emberrel hoz össze a sors. Pont emiatt tudtam a bátyámnak is nagy segítségére lenni, mivel egy betegemtől kaptam egy remek tippet. Ápoló vagyok egy kórházban, és így gyakran elbeszélgetek egyik-másik bent lévővel. Egy alkalommal egy meglehetősen fiatal férfit hoztak be, aki biciklibalesetet szenvedett, és eltört a lába. Összességében jól volt, csak éppen egy kicsit pihennie kellett. Vele beszélgetve ismertem meg a topcegalapitas.eu oldalát is, mert mint kiderült, nemrég alapította meg a saját vállalkozását ennek a cégnek a segítségével. Az emlegetett bátyám évek óta fontolgatja a dolgot, de sosem mert még egyet lépni az ügyben, eddig mindig vágyálom maradt. Most viszont már volt eszköz a kezemben, amivel ösztönözhettem!

A fiatal vállalkozó elmesélte, hogy először őt is kétségek gyötörték. Hogyan tudja majd bejegyeztetni a cégét? Hol legyen a székhelye? hogyan fog tárgyalni az ügyfeleivel? És ehhez hasonlók. Egészen addig gyötörték mindezek, amíg végül rá nem akadt a topcegalapitas.eu oldalára, akiknek ez a specialiutásuk: a frissen vállalkozást alapítóknak segítenek szolgáltatásként. Náluk aztán van minden: bejegyeztetik a cég nevét és tevékenységi körét, képviselik a cégbíróságon, tárgyalótermet biztosítanak adott esetben, ha az ügyfélnek szüksége van rá. Sőt, még a székhelykérdést is meg tudják oldani!

topcegalapitas.eu

Mint tudjuk, ha egy vállalkozásnak fővárosi székhelye van, az ugyan mutatós, de költségekkel jár. Viszont van egy település, Újlengyel, ami sokkal inkább megfelelhet a kezdőknek, méghozzá azért, mert ott nincs IPA! bizony iparűzési adó fizetése nélkül lehet céget bejegyeztetni, és a topcegalapitas.eu is ebben láthatta meg a lehetőséget. Ha valaki hozzájuk fordul, és az ő közvetítésükkel bérel a kettő közül valamelyik településen székhelyet, akkor intézik a cégtábla kihelyezését, és még a levelezést is átveszik, valamint továbbítják havonta egyszer. Ráadásul arra is fel vannak készülve, ha valamilyen hatósági ellenőrzés vagy intézkedés van az egyik hozzájuk tartozó vállalkozás kapcsán, azt is le tudják vezényelni. Nem volt kérdés, azonnal kikerestem a weboldalukat, és el is küldtem a testvéremnek, hogy legyen mit olvasnia, tanulmányoznia.

A betegem szépen felépült a történtek után, én pedig rettentő hálás voltam neki a remek tippért. A bátyám azóta már alaposan beleásta magát a dologba, és záros határidőn belül meg is fogja keresni a topcegalapitas.eu munkatársait a terveivel, elképzeléseivel. Ha nem lett volna a beszélgetés, valószínűleg még mindig nem szánta volna rá magát, és továbbra is csak tutyimutyin állna egyik lábáról a másikra. Így ellenben egy olyan kezdőlökést kaphat a saját cége megalapításához, amit mástól nem valószínű, hogy megkapott volna!