Fontos az egészségünk!

Fontos az egészségünk!

Úgy gondolom, hogy minden korban fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre, hiszen a betegségek nem válogatnak. Én nem szeretek orvoshoz járni, mert mindig olyan sokat kell várni a várakozóban, utána pedig kapok rengeteg gyógyszert, amiket meg aztán végképp utálok. Nem szeretek gyógyszert szedni, de amikor muszáj, akkor nem lehet mit tenni ellene. Sajnos azonban előfordul, hogy elfelejtem őket bevenni, de ilyenkor a telefonomon beállítom az emlékeztetőt, és akkor talán nem felejtem el. Akkor szokott probléma lenni, amikor beállítom a telefonomat, hogy jelezzen nekem, hogy el ne felejtsem, azonban a gyógyszer meg nincs nálam.

Próbálok azonban odafigyelni magamra, vitaminokat is szedek, ugyanis a munkámból kifolyólag én sem engedhetem meg magamnak, hogy hetekig otthon feküdjek. Ha nagyon beteg az ember, akkor sajnos nincs más megoldás, muszáj pihenni, különben csak még rosszabbra fordul a helyzet és akkor pedig még több időm, mire meggyógyulunk.

Szerencsére még sosem kellett befeküdnöm a kórházba, és a családban szerintem én vagyok az egyedüli, aki még nem törte el se a karját, se a lábát. A testvérem már háromszor törte el a kezét, ő biciklizik, és néha előfordult már, hogy hatalmasat esett és így eltörte a kezét. Pont a bal kezét törte el egyszer, amikor még általános iskolás volt és mivel ő pont bal kezes, a tanár megengedte neki, hogy ne kelljen dolgozatokat írnia addig, amíg a gipsz a kezén van. Micsoda mázlista! Fogadjuk, hogy ha ez velem történt volna, akkor én nem kaptam volna felmentést a dolgozatok alól.

Mindenesetre fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk magunkra, egészséges életmódot folytassunk, hiszen egy kisebb betegségből is óriási probléma lehet a későbbiekben.