A doktor örök kísérője: az orvosi táska

A doktor örök kísérője: az orvosi táska

Amióta az orvos, mint foglalkozás létezik, azóta van szüksége speciális eszközökre. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy szakember mivel érkezik: ki látott már vakolókanál nélküli kőművest, ecset nélküli festőt, vagy éppen kalkulátor nélküli könyvelőt? Ugyanúgy egy doktornak is szüksége van egy minimális felszerelésre amit magával kell, hogy vigyen, ha szólítja a kötelesség. Ebben pedig legnagyobb segítsége nem más, mint egy remek orvosi táska.

Ha western- vagy más történelmi filmet nézünk, és felbukkan benne egy orvos, aki sietve próbál eljutni a betegéhez, szinte biztos, hogy ott lesz a kezében az elmaradhatatlan, patentos vagy csattal összekapcsolt, felül nyílós orvosi táska. Gyakran mondják, hogy ami bevált, azon minek változtatni, és ez a mondás ebben az esetben is kiválóan megállja a helyét. Lényegében változatlan formában van jelen ez a klasszikus eszköz közel másfél évszázada, pontosan azért, mert tökéletesen ellátja a funkcióját.

orvosi táska

Na, de milyen is egy tökéletes orvosi táska? Először is erős bőrből van, hogy bírja a gyűrődést. Emlékszem, kiskoromban a gyerekorvosom majd’ két évtizeden át járt hozzám és a testvéreimhez az elnyűhetetlennek tűnő, tágas barna táskájával. Más táskákkal szemben ezeket valóban hosszú távra és gyakorlati használatra tervezik, elvégre ki kell bírnia néhány tízezer nyitást-csukást. Másrészt az erős bőr azért is ideális, mert kellő karbantartás mellett nemigen van még egy olyan anyag, ami a ilyen jól tűrné a kopást, a folyamatos súrlódást. Autóból ki-be, asztalra teszem, földre rakom, odébb tolom – de az évtizedek még ha nyomot is hagynak a felületen, egy kiváló minőségű orvosi táskát ennyivel nemigen lehet elpusztítani. Másfelől ott van a használhatóság. Ha nem készül jó alapanyagokból, ha nem bírja a strapát, ha nem elég merev és bármilyen behatásra összenyomódik, akkor hogyan lehetne például törékeny ampullákat szállítani? Vagy hogyan óvná meg a sztetoszkópot a sérüléstől, ütődésektől? Ez nem csak egy öltözékkiegészítő, hanem munkaeszköz! Egy szerelő sem dolgozna olyan szerszámos ládával, amiben tönkremennek a szerszámai. Ha azt szeretnénk, hogy eszközeink teljes biztonságban legyenek szállíthatóak, és mellette még a személyes iratainknak és egyéb kisebb ingóságainknak is legyen hely, akkor csakis minőségi táskát szabad vásárolni, megbízható forrásból!

Például a Bagbox orvosi táskái ezt a minőséget képviselik. Mind-mind kiváló minőségű, hibátlan bőrből készülnek, tökéletes kidolgozással, megbízható működéssel. Nem kell attól tartanunk, hogy a pénzünkért valami pár év alatt tönkremenő bóvlit kapunk, ami után azt érezzük, hogy át lettünk verve. Ha tartósat és hasznosat szeretnénk, akkor ne is nagyon keressünk tovább!

Egy egykori gimnáziumi osztálytársam (azon kevesek egyike, akikkel kapcsolatban maradtunk), aki orvosnak tanult tovább, panaszkodott, hogy egyszerűen nem talál magának olyan táskát, ami minden igényét maradéktalanul ki tudná elégíteni. Érdekes beszélgetés volt, kivételesen a doktor panaszkodott a betegnek… A lényeg, hogy meglátta nálam az akkor pár napos, új aktatáskámat, és megkérdezte tőlem, hogy honnan, vagy kitől van. Mondtam neki, hogy a Bagbox-tól, és nagyon elégedett vagyok vele, mert pontosan azt kaptam amit rendeltem: tökéletes minőséget gyors és hatékony kiszállítással. Javasoltam neki, hogy nézzen ő is körül az oldalukon, hátha talál magának olyat, ami az ő céljainak leginkább megfelel. Néhány nappal később felhívott, és viccesen elküldött a francba, hogy micsoda weboldalra szabadítottam én őt rá. Elmondása szerint nem hogy talált magának kiváló orvosi táskákat, hanem egyenesen képtelen választani, mert egyik szebb, mint a másik. Ráadásul az árukból kifolyólag mindegyiket ingyenes szállítással tudta megrendelni.

Egy kis idő elteltével újra fel kellett hogy keressem barátomat, és örömmel tapasztaltam, hogy rendelőjében már ott van nála a frissen vásárolt, gyönyörű barna bőr orvosi táska. Állítása szerint beleszeretett amint kézbe fogta, legszívesebben még utazni is ezzel menne, ha nagyobb lenne és a ruhái is beleférnének. Nevetve köszönte meg a jó tippet, és leszögezte: ha egyszer mégis elhasználódna a táska, újra innen fog rendelni.

Tehát a minőségi eszközökhöz minőségi szállító is dukál: nem csak a betegek, hanem az orvosi műszerek és segédeszközök is megérdemlik, hogy jó kezekben legyenek!