Varázslatos csizma

Varázslatos csizma

Évek óta motorozom. Sosem volt semmi bajom, de néhány hónapja sikerült belefutnom egy motoros balesetbe, amit nem úsztam meg sajnos kisebb sérülésekkel. A karom is eltört, bár bordám is, meg a medencecsontom. Néhány hónapra kórházba kerültem, viszont nem volt olyan szörnyű, mint amire számítottam. A barátnőm minden nap bejárt hozzám, babusgatott kicsit, szendergett köröttem, én meg puszit nyomtam a homlokára meg a füle mögé simítottam a hajamat. Olyankor ő fújtatott, nem szerette túlzottan, mert hatalmas elefántfülei voltak, és mivel gyerekkorában sokat csúfolták ezzel (meg most is, én), eléggé ideges lett az ilyen alkalmakkor. Én nagyon szerettem őt, ő is nagyon szeretett engem, viszont a baleset után egy kicsit megroggyant bennem a bizalma. Rettegett attól, hogy újra motorra fogok ülni, és hogy a legközelebbi ilyen eset alkalmával nem a lábam töröm majd ki, hanem a nyakam. Ez egy elég hosszan elhúzódó konfliktus volt közöttünk, miután kiengedtek a kórházból, tényleg nem ülhettem motorra meglehetősen sokáig, mert Anna komoly hisztériába kezdett, ha megkíséreltem. Nem tudtam meggyőzni arról, hogy bízzon bennem, ha elnyúltam volna a régi, kopott bukósisakomért, Anna rögtön vizenyős szemekkel meredt rám, látszott a vonásain egy jellegzetes torzulás, közel állt ahhoz, hogy sírva fakadjon – azt persze nem szerettem. Úgy tudott bömbölni, mint egy óvodás, toporzékolt és a nyála is folyt szegény párának. Persze olyankor odamentem, megnyugtattam, hogy nem fogok ráülni a járműre…

De idővel elegem lett a helyzetből, és nagy veszekedések kerekedtek Anna indokolatlan (jó, annyira talán mégsem indokolatlan…) félelme miatt.

Aztán egy reggel arra ébredtem, hogy mereven bámul rám, és egy nyomtatott papírt tart a kezében. Azt mondta, itt van pár motoros csizma, a shox.hu oldalán találta őket – apukája azt mondta neki, aki szintén nagy motoros, hogyha a shox.hu termékeit használom, akkor nem lesz soha többé semmi bántódásom, egy karcolás sem eshet rajtam úgy.

Szóval aznap leültünk együtt a gép elé, és megrendeltünk egy egész seregnyi cuccot az oldalról, a motoros csizma adott volt, de bőrkabátot is vettünk újat, meg zárt és nyitott bukósisakot. Anna mélyeket sóhajtott mellettem, ahogy görgettük az oldalt, és a második óra böngészés után azért meg merte jegyezni, hogy ezek a cuccok egészen jól néznek ki. (Láttam a régi csillogást a szemében, a lelkesedést a motorozás kapcsán, igazából nagyon szerette a száguldást, gyakran fölült mögém a robogóra, és kacagott, ahogy a szél az arcába csapódott, ha gyorsan mentünk.)

Rámosolyogtam, mondtam neki, hogy most már lesz jó motoros csizmám, sisakom, minden, ami kellhet a biztonságomhoz, ígérje meg, hogy eljön velem kirándulni a motorral. Szipogott, aztán megint sírva fakadt, félve, hogy mi lesz, ha megjönnek a ruhák, és én tényleg újra motorra ülök, ráadásul az ő javaslatára és beleegyezésével. Persze megnyugtattam az aranyos fejét, mondtam, hogy nem lesz semmi gond, a shox.hu meg szegény lány várakozásai ellenére, egészen gyorsan meghozta a rendelésünket.

Minden nagyon tetszett, igazán minőségi termékek voltak, amiket kézhez kaptunk, és amikor felöltöttem a rendelt ruházatot, a motoros csizmát, a sisakot, Anna ragyogó szemekkel pislogott rám. Először nem tudtam eldönteni, hogy a könnycseppektől fénylik-e úgy, de aztán, amikor a nyakamba ugrott, és rajongva puszilgatott, rájöttem, hogy csak hiányzott neki a régi énem, akitől megpróbált megfosztani, akiről le akart választani, mert féltette, hogy teljesen elveszít, ha nem áldozzuk be közösen az egyik oldalamat.

Mindenesetre motorra pattantunk a remek motoros csizmában, ami tényleg nagyon jól nézett ki, és mindemellett borzasztóan kényelmes is volt, ő pedig mögém huppant, és mentünk pár kört a ház körül.

Hálás vagyok azóta is a shox.hu oldalának, meg a varázslatos termékeiknek: azóta tényleg nem esett rajtam egy karcolás sem.