Így válassz diákmunkát!

Így válassz diákmunkát!

Sziasztok!

Képzeljétek el, a múlt héten megfáztam, és olyan súlyos lett pár nap alatt, hogy a kórházban kötöttem ki. Itt nagyon jól gondomat viselik, és már egészen kezdek talpra állni, már sokkal egészségesebbnek érzem magam, viszont sajnos nagyon unatkozom itt már napok óta.

Így arra gondoltam, hogy csinálok valami hasznosat, és reménykedtem benne, hogy talán azzal, ha összeszedek pár tippet a diákmunkákkal kapcsolatban, akkor azzal segíthetek pár embernek, mert nem is olyan régen én is diákmunka keresésben voltam, és igencsak jól jött volna, ha valaki megdob néhány tippel ezzel kapcsolatban.

Na lássunk is hozzá akkor!

  1. Mérd fel a lehetőségeidet! Keress – kutass bátran akár több napon keresztül annak érdekében, hogy végül a lehető legjobb döntést hozd meg! Nem kell elhamarkodottan döntened, ez egy olyan dolog, amit mindenképpen megéri alaposan megfontolni. Én is csak sok – sok keresés árán bukkantam rá a rengeteg diákmunka budapest találat között a TopiWork Iskolaszövetkezetre, ami végül nálam befutó lett.
  2. Ismerd az erősségeidet! Fontos, hogy tudd, hogy miben vagy jó. Nem kell természetesen mindennel tökéletesen tisztában lenned, hiszen ha még tanulsz, akkor nyilvánvalóan még bőven a végleges pályaválasztás előtt állsz. Annyi a lényeg, hogy például inkább fizikai, vagy inkább otthonról végezhető munkát szeretnél, vagy hogy szerinted melyiket élveznéd jobban, és melyikben tudnál jobban teljesíteni. A TopiWork-nél például válogathatsz kategóriákra bontva az egyes állás ajánlatok között, ezzel könnyítenek a helyzeteden, mivel nem feltétlenül kell konkrét munkakörre vagy szakképzettségre rákeresned (bár ezt is megteheted náluk), hanem elég, ha a kategóriák közül választasz egyet, és máris láthatod az oda tartozó munkákat.
  3. Maradj a közelben! Ezalatt azt értem, hogy mivel diákmunkáról van szó, így nyilván tanulsz is az adott munka mellett, meg valahol laksz is. a legegyszerűbb megoldás, ha a diákmunkád helyszíne közel helyezkedik el a lakásodhoz vagy az iskoládhoz, de minimum az adott városon vagy vármegyén belül van. Például ha budapesti vagy, észszerű már alapból úgy keresni, hogy “diákmunka budapest”. Illetve vannak olyan oldalak is, például a topiwork.hu, ahol tudsz város, vármegye vagy irányítószám alapján keresni. Ez nagyon hasznos, mivel nem célszerű egy budai diákmunkát vállalni, ha például Pesten laksz és iskolába is ott jársz – az irányítószámos keresés ezért szuper, mert így nem csak arra tudsz rákeresni, hogy budapest, hanem ezen belül a különböző kerületekre is.
  4. Olvass utána a dolgoknak! Olvass cikkeket, blogokat, amelyek segíthetnek neked abban, hogy milyen fajta diákmunkát válassz! A TopiWork ezért is fantasztikus, mert az oldalukon belül találunk egy “blog” részt is, ahol találunk egy csomó cikket egy csomó hasznos infóval, vagy leírással például különböző típusú munkákkal kapcsolatban. Ki tudja? Lehet, hogy egy fesztiválos meló nem is tűnik olyannak, amit szeretnél, de ha elolvasod az erről szóló cikküket, talán mégis meggyőznek, hogy igen is neked való. Mindenképpen érdemes ezekbe a blogbejegyzésekbe belenézni, nagyon sokat segíthetnek!
  5. Tájékozódj! A TopiWork-nél például találsz egy olyan opciót, hogy “hallgatóknak”, ami egy legördülő menü, és ezen belül olyan lehetőségeket tudsz kiválasztani mondjuk mint az általános tájékkoztató, a munkára jelentkezés menete vagy a GY.I.K (azaz gyakori kérdések megválaszolása) – talán el sem hinnéd, hogy mennyi mindent lehet ezekből megtudni, és hogy mennyire fontos, hogy ezeket átböngésszük, mielőtt munkát vállalnánk valahol.
  6. Válaszd ki a legszimpatikusabb iskolaszövetkezetet! Nem mondok újat szerintem senkinek, ha azt írom, hogy én a TopiWork Iskolaszövetkezetet ajánlom mindenkinek, mert nagyon igényes és rendezett az oldaluk, szép dizájnnal rendelkeznek, több, mint 100 állás közül válogathatsz náluk, és nagyon könnyedén kezelhető az oldaluk!

Hát ennyi lett volna ez a kis szösszenet tőlem Nektek, remélem, hogy segítettem ezzel valakinek, és kívánom, hogy mind megtaláljátok álmaitok diákmunkáját! Puszi, pacsi!