Fürdés a kórházakban

Fürdés a kórházakban

Elsőként mindenképp fontos leszögezni, hogy senkinek nem kívánjuk, hogy kórházban kelljen fürdenie. Ez alól maximum az ott dolgozók kivételek, elvégre is ki ne örülne annak, ha a munkahelyén lehetősége nyílna teljes körű és komfortos tisztálkodásra. Viszont ha az ember páciensként kényszerül a kórházban fürdeni az egyértelműen jelzi azt, hogy valamilyen súlyos probléma miatt került a fent említett helyre, az pedig sosem jó. Na de hasonlítsuk össze mi a különbség az otthoni és a kórházi tisztálkodás között.

A kórházban általában idegenek vesznek minket körül, kivéve persze a látogatási időt. Egy egészséges mértékben szemérmes emberről viszont el lehet mondani, hogy annyira nem szeret vadidegen emberek előtt meztelenkedni. Sőt. Azt sem nagyon szereti, ha más vadidegen emberek meztelenkednek előtte (kivétel, persze ha topmodellekről vagy hölgyek esetében mondjuk Brad Pittről van szó). Ez már alapból egy nagyfokú kellemetlenségi faktor elvégre is úgy kell megoldanunk ezt a mindennapi mozzanatot, hogy lehetőleg elkerüljük az ilyen vagy ehhez hasonló szituációkat (továbbra is kivétel a fent említett topmodelles/Brad Pittes helyzet), ez pedig körülményessé az egész eseményt. Emellett az egész kórháznak van valami kellemetlen légköre. Amikor én voltam olyan szerencsétlen, hogy 3 napot kórházban töltsek, akkor nekem olyan érzésem volt tusolás közben mintha egy börtönben lennék és épp a szükséges tisztításom zajlik, mielőtt a cellámba kísérnek. Ezen felül az általános jellemzője a kórházi fürdőknek, hogy sem sarokkádat, sem pezsgőfürdőt nem talál itt az ember.  A berendezés általában rozsdás és elhasznált, sokszor igénytelen. Egy szó, mint száz, aki teheti, inkább kerülje ezeket a helyeket, maximum a különböző magán klinikák rehabilitációs programjaként igénybe vehető luxus wellness fürdőket érdemes kipróbálni. Bár ha megnézzük ezek költségeit, akkor lehet jobb, ha inkább saját otthonunkba rendezünk be egy minden igényt kielégítő helységet.

Fürdőszoba ötletet sok helyről meríthetünk. Érdemes végigböngészni néhány ilyen oldalt mielőtt a végső döntést meghozzuk, hiszen soha nem tudhatjuk, hol találunk olyan tippet, lehetőséget, ami ízlésünknek és pénztárcánknak is maximálisan megfelel. Mindenképp fontos, hogy otthon legalább szabadon meztelenkedhetünk (főleg ha még egyedülállóak vagyunk) így sokkal kényelmesebb és komfortosabb az egész tisztálkodás. Ezenkívül fürdőnket teljesen a saját ízlésünk szerint alakíthatjuk ki. Személy szerint én a kádat preferálom. Nincs is jobb, mint egy hosszú, kemény nap után hazaérni, teletölteni a kádat jó meleg vízzel, bontani egy üveg bort és beülni vagy még inkább befeküdni a kádba és a bor ízével a szánkba kiáztatni magunkból a fáradtságot. Ha párunkkal együtt szeretnénk kiélvezni a fürdő örömeit, akkor néhány gyertyával, esetleg pár illóolajjal pillanatok alatt romantikus állapotokat varázsolhatunk (persze a bort érdemes ilyenkor is megtartani).

A fürdőszoba azonban nem csak esti pihengetésünk egyik színhelye. A kórházakkal ellentétben általában reggeli készülődésünk fő helyszíne is ez. A férfiak számára egyszerűbb, puritánabb kiegészítő bútorok is megfelelnek, elvégre is ők maximum pár percet töltenek itt egy gyors mosakodás, fogmosás, esetleg hajzselézés erejéig (talán ez alól a Brad Pittek kivételek, akik hajlamosak fél órát tölteni a hajzselézéssel is). Ezzel szemben a hölgyek jóval több időt töltenek itt, hiszen ahhoz, hogy a legjobb formájukat hozzák, általában szükségét érzik egy kis sminknek. A jó munkához pedig idő kell és rengeteg eszköz (főleg ha a már korábban is említett topp modellről van szó). A kényelmes készülődés és a reggeli veszekedések és idegeskedés elkerülése végett pedig nem árt olyan fürdőt összerakni ahol mindenki szabadon végezheti el a szükséges dolgát. Ráadásul egy jó tükör a jó helyen nem csak nekünk segít abban, hogy megítéljük kinézetünket, hanem a tágasság érzetét is növeli. Pláne ha egymással szemközti falon van kettő. Képzeljük csak el, milyen kellemes lehet úgy készülődni, hogy a hátunk mögött a párunk sminkel. Mondhatni vállat vállnak vetve készülünk az új napra.

Sminkelés, hajzselézés, romantikus fürdőzés egy kád meleg vízben. Ki gondol ilyesmire egy kórházban? Senki. Miért van ez így? Mert a kórház lehetőség sem nyújtana erre, bár lássuk be ez azért érthető. Ezek után feltétezem mindenki számára nyilvánvaló, hogy jobb egy komfortos fürdő otthon, mint bármilyen fürdő egy kórházban. És ne felejtsük a fürdőszoba ötletek száma korlátlan, nyugodtan engedjük el a fantáziánkat és valósítsuk meg a számunkra tökéletes fürdőt. Ki tudja talán egy nap épp egy topmodellel vagy Brad Pittel fogjuk megosztani.